Rauhanneuvottelut

Hysse on lopulta kahdeksan vuoden jälkeen ihan OK Flipin läsnäolosta.

Kunhan huijasin. Ei se ole ystävä vieläkään Flipin kanssa. Haluan uskoa, että ovat kuitenkin neuvotelleet rauhasta. Yllä näkyvä oli se, mitä näin ensimmäisenä tänään töistä kotiin tullessa.

Copycats

Nuo pirulaiset oppivat toisiltaan. (Tätä tapahtuu muuallakin, ja lajien välillä.) Kun toinen saa idean, toinen kopioi.

Tämä paikka kiinnosti alun perin vain Hysseä, ja sillä on omantyylisensä poseeraus. Tyylinäyte eilisillalta:

Friday night stare & pose. #hysse #kissa #cat #venäjänsininen #russianblue

A photo posted by Henry Lehto (@hlehto) on

Flippi on katsonut tuota ja otti paikan omakseen ja samalla kopioi tuon luonnottoman lepoasennon.

#Flippi copying the Hysse pose. (See previous pic.) #kissa #cat #egyptinmau #egyptianmau

A photo posted by Henry Lehto (@hlehto) on

Kuukauden suurin investointi: Flippi kuolaamaan, Hysse opiaattipöhnään

#Hysse, high as a kite after a tooth surgery. #cat #kissa #venäjänsininen #russianblue

A photo posted by Henry Lehto (@hlehto) on

Molempien roikaleiden hampaat olivat sellaisessa kuosissa, että oli aika fiksailla. Panimme aamulla Hyssen ja Flipin kantolootiin. Hysse hieman protestoi, mutta Flippi lollotti niin, että rappukäytävä raikui. Jätimme heidät lääkäriin päiväksi, ja menimme töihin.

Jännäilimme painon muutoksia, koska tarkoitus on ollut hieman tiputtaa molempien painoa, etteivät läskisty liiaksi keski-ikäisyyttään. Lääkärikertomuksessa kävi ilmi, että Hysse oli laihtunut ihan reippaasti, ja on nyt optimipainossa 5,5 kg. Flippi oli kadottanut vain 100 grammaa. Uskon, että tässä on kyse meidän ovelasta dieetistämme: Hyssen paino tippuu, kun annetaan kissoille märkäruokaa, jonka ahne Flippi käy vetämässä kitusiinsa, ja maltillisemmin ruokaan suhtautuvalle Hysselle ei jää kuin jämät.

Flippi selvisi pelkällä hammaskiven poistolla. Kotiutusohjeissa lukee: ”Nahanalaisnesteytys on laitettu Flipin kylkeen. […] Alueelta voi tihkuttaa hieman nestettä uloskin. Sitä ei pidä säikähtää.” Eli Flipin kylki kuolaa koko kämpän märäksi.

Hysse joutui isompaan rääkkiin. Kaksi hammasta jouduttiin poistamaan. Siksi Hysse sai opioidikipulääkettä, ja kotiutusohjeen mukaan ”saattaa käyttäytyä hassusti”. Kyllä se vähän kujalla vaikuttaa olevan. Tasapainon kanssa on niin ja näin. Pupillit ovat laajana, koska opioidit laajentavat kissojen pupilleja. Koirilla ja ihmisillä ne pienentävät. Kaikkea sitä oppii. Tämän postauksen alussa näkyvässä kuvassa näkyy, kuinka pihalla Hysse on.

Hysse käyttäytyy hassusti, mutta ei tavallista hassummin. Se on viimeiset päivät tuijottanut telkkaria ihan vierestä, tuli sieltä mitä ohjelmaa vain. Syy tälle hassulle käytökselle ei ollut 70-luvun Rolling Stonesin henkinen lääkitys, vaan se, että pari päivää sitten erehdyimme näyttämään Hysselle Movie for Catsia isolta ruudulta. Se katsoi sitä aivan lumoutuneena, ja nyt odottaa, milloin ne linnut tulevat takaisin.

Tältä Movie for Cats näyttää:

Tältä näyttää kaksi lumoutunutta katsojaa (kuva on pari päivää vanha, tuossa molemmat ovat vielä ihan selvin päin):

TV for #cats. #hysse #flippi #egyptianmau #egyptinmau #russianblue #venäjänsininen

A photo posted by Henry Lehto (@hlehto) on

Kallista lystiä tuo kissojen hammaslääkäriruljanssi on. Tuo oli talouden isoin investointi tässä kuussa, vaikka kaikenlaista on tullut ostettua. Sillä saatiin Flippi kuolaamaan kyljestään ja Hysse ihan Motley Crue -meininkeihin. Toisaalta sillä saatiin myös kaksi tervettä kissaa.

5 asiaa, jotka vain kissataloudessa asuva tietää

”Hei, millaista on normaali arki kissataloudessa?”

Hyvä kysymys, kuvitteellinen ystäväni, joka kysyy oikeita kysymyksiä juuri kun aion kirjoittaa aiheesta ja tarvitsen kerronnalliseksi välineeksi tuollaisen kommentin. Kerronpa sinulle.

1. Satunnaista hörhellystä

Kissojen kanssa asuessa olennaisin ero kissattomuuteen on, että koko ajan tapahtuu jotain täysin satunnaista, mutta ei pahaa. Keittiössä rapisee vähän väliä kaappien päällä, koska toinen katti on päättänyt mennnä juoksentelemaan keittiön korkeimmalle kohdalle. Flippi päättää yllättäen, että toteuttaa metsästäjänviettiään selkäreppuun ja yrittää tappaa sen. Kolmelta yöllä on juoksukilpailu, koska molemmat ovat päättäneet, että vuosien patoutunut viha puretaan juuri silloin ja he jahtaavat toisiaan vimmalla. Hiekkalaatikolla käynnin voi täydentää kolistamalla hiekkalaatikon seiniä ja raapimalla niitä ja ihmettelemällä, mikä on, kun jätökset eivät peity, vaikka kuinka raapii kohtaa, jossa ei ole hiekkaa.

Keittiön kuningas. Derp.

2. Tuijotus

Eniten totuttelua vaatii se, että ihan joka päivä on hetki, jolloin jompikumpi – tai molemmat – tuijottaa. Tuijottaa pitkään, ei tee mitään, ei vaadi mitään. Vain tuijottaa. Aluksi tuo oli kuumottavaa, mutta siihenkin turtui.

Serious business!

Eivät tajua epäillä mitään. Eläinlääkäri odottaa.

3. Karvaa

KARVAA KAIKKIALLA! Aluksi sitä vastaan yritti taistella, mutta lopulta vain antoi periksi. Ostin kerran uuden takin ulkomaanmatkalta. Löysin siitä heti ensimmäisen päivän jälkeen Hyssen karvaa, vaikka Hysse ei ollut käynyt tuhatta kilometriä lähempänä takkia. Matkatavaroista ja muista (pestyistäkin) vaatteista karvat vain löytävät tiensä perille.

Olimme kaksi viikkoa poissa. Flippi istui ilmeisesti koko kaksi viikkoa tuolillani.

4. Et ikinä istu yksin

Jos ajattelee, että istunpa tässä rauhassa, joutuu ajattelemaan uudestaan. Puskemista tulee. Paljon.

Kaverikuva perjantai-illalle

5. Kerjäämistä

Nuo roikaleet osaavat kehonkielellään viestittää, että nyt on rapsutettava. Ellei ole täysin kuollut sisältä, ei pysty vastustamaan.

Rapsutusta taitaa vaatia

Happee