Kiitos! (Hyvä tapa käyttää pari tuntia.)

Käytin tämän illan siten, että kirjoitin lyhyen kiitosmailin tai Facebook-mailin vajaalle kymmenelle ihmiselle, joita en ole tavannut, mutka jotka ovat tehneet jotain loistavaa, mielenkiintoista tai minulle poikkeuksellisen hyödyllistä.

Rajasin henkilöt niin, että ne olivat sellaisia, jotka eivät ole niinkään tehneet yleistä hyvää tai jotain maailmojajärisyttävää, vaan nimenomaan minulle hyvää. Eikä kaikkien noiden kaikki kama ole ollut hyvää, esimerkiksi Seth Godinilla on monta latteaa läpyskää, mutta muutama timanttinen satoja kertoja kierrättämäni kiteytys on alkupään kirjoissa.

Monestakaan näistä en tiedä, millaisia he ovat ihmisinä – en ole koskaan kuullut Deanin, Mullenwegin tai Nakagawan puhuvan, enkä tunnistaisi heistä yhtään, jos kadulla kävelisivät vastaan. Silti, jokainen heistä on tehnyt ainakin jotain minulle merkityksellistä.

Minulle hyvää olivat tehneet:

Seth Godin, Henry Rollins ja Penn Jillette vastasivat rivin-parin vastauksella vartin sisällä kiitoksesta ja Greg Dean hieman pitemmin vähän myöhempään. Ilmeisesti kiitoksia ei tule ihan tuhatmäärin päivittäin, vaikka uskoisin noille kolleille tulevan melko paljon postia, johon pitää jollain tavalla vastata.

edit jälkeenpäin: Matt Mullenweg vastasi myös, mutta kuukauden viiveellä. Lienee niin, etten ole ainoa tyypille meilannut.

edit jälkeenpäin: Malcolm Gladwell vastasi myös, mutta puolentoista kuukauden viiveellä. Veikkaisin myös hänen saavan ihan reippaasti postia.

Tämän kiitossikermän laukaisi se, että minulla oli yksi kaikkien aikojen parhaista pokeripäivistä. Satuin räpläämään pokerikirjoja ja totesin, että Sklanskyn kirjoitukset ovat tuoneet hyvin tiliä aikojen saatossa, joten sitä herraa sopisi kiittää. Kiitin.

Suosittelen tekemään oman yhdeksän kiitoksen sarjan, sillä tämä oli antoisaa. Heitä linkki omaan yhdeksään kiitokseesi kommentteihin, jos tulet moisen tehneeksi.