Buu! Lama! Nyt pitää säikähtää!

Tänään aamulla se paljon esiin manattu lama iski minuun ensimmäisen kerran. Mitään todellista ei tapahtunut, vaan ensimmäisen kerran tuli huolestunut olo. Luin jälleen parista uusista YT-neuvotteluista, ekonomistien arvioista ja synkistä fiilistelyistä.

Tuli vähän ikävä ja kuumottava olo, vaikka minun toimeentuloni ei ole (sikäli kun minä tiedän) uhattuna millään tavalla ja taloutemme taloudessa ei ole tapahtunut mitään muuta kuin positiivisia käänteitä viimeisen parin vuoden aikana. En ole muuttanut kulutustani millään tavalla sitten viime vuoden.

Se, mikä minut säikäytti, oli se, että tästä laman manaamisesta tulee itseään toteuttava ennuste. Ihmiset säikähtävät ja lopettavat kulutuksen, firmat säikähtävät ja kenkivät porukkaa pihalle. Kun aletaan säästää ja on entistä enemmän työttömiä, firmoilla menee entistä huonommin ja ne kenkivät vielä enemmän porukkaa pihalle.

Kuitenkin, minä olen valmistautunut lamaan. Laskukautena uhkapeli lisääntyy ja panostuksia siirretään broadcast-mediasta nettiin. Ajattelin ottaa mahdollisen laman aikana toimeentuloni nettibisneksestä ja pokerista, kuten nytkin. Peli on parhaassa kunnossa ikinä ja bisneksessä olen nälkäinen.

Anna tulla vaan, lama. Olen valmis.