Päivän avautuminen: ”Please don’t print this email unless you really need to”

Kannatan luonnonsuojelua. Vaikka olen luonnon suojelemisen puolella, en pysty sietämään sellaista hihhulointia, jolla ei ole minkäänlaista merkitystä ja joka vie uskottavuutta todelliselta luonnonsuojelulta.

Yllättävän monet fiksutkin ihmiset ovat lisänneet signatureensa tämän:

No hyvänen aika, onpa ekoystävällistä, että ihan emaileja ei printattaisi ilman mitään järkevää syytä?

Kuka printtaa emaileja muutenkaan? Jos joku urpo todellakin printtaa emaileja silloin, kun ei ole mitään hyvää syytä, miten uskot sen urpon reagoivan siihen, että häntä käskytetään olemaan printtaamatta? Sen lisäksi, että siinä menee paperia, siinä menee aikaa, värijauhetta ja toneria.

Myös TechCrunchissa taannoin avauduttiin aiheesta.

Koska olen luonnonsuojelija, toivon, ettet kaada jäteöljyä viemäriin lukiessasi tätä postausta.

  • No voi saatana, kerrot juuri kun luulin päässeeni öljystä eroon.

  • Vähän vanhaan kommentoidaan, mutta kerrotaan kuitenkin. Tein lvialalle yhtä verkkokauppatunkkausta ja otin sitten erääseen tukkuun yhteyttä ja tiedustelin missä formaatissa tilaus sinne välitettäisiin kätevimmin. Vastaus oli kieltämättä hieman hämmentävä: ”No vaikka sähköpostilla. Täällä sitten aina joku sen tulostaa ja lyö tuonne tilausjärjestelmään.” Luultavasti faksikin olisi kelvannut. Siis mitä, kyseessä oli kuitenkin suhteellisen iso tukku alallaan ja tässä oli ratkaisu. Allekirjoittaneelle helppoa, mutta käy sääliksi sitä työntekijää toisessa päässä joka aina kaikki tilaukset printin kautta siirtää järjestelmän rattaisiin.