Tietokonepelit ja massamurhat

Kun tänään alkoi tulvia uutisia Jokelan koulun verilöylystä, ensimmäiset kommentit vähän joka mediassa keskittyivät sen taivastelemiseen, että verilöyly on väkivaltapelien syytä, ja täten väkivaltapelien saatavuutta tulisi rajoittaa.

Muistetaan kuitenkin tämä: se, mitä tänään tapahtui, oli kopiota uutisista, ei väkivaltapeleistä. Ampuja jäljitteli Virginia Techissä tapahtuneen verilöylyn tekotapaa ja ennakkovalmisteluita jopa Seung-Hui Chon ennakkovalokuvien kuvakulmia myöten.

En oleta, että tiedotusvälineet hirveämmin hehkuttavat sitä, että tappaja olisi napannut mallinsa tiedotusvälineiltä.

Ei, en silti kannata uutisten sensuroimista. Häiriintyneet tappavat vastakin ja informaatiota rajoittamalla homma ei muutu miksikään, vaan kasvattamalla vähemmän häiriintyneitä. Siihen ei ole sensuurin kaltaista helppoa lääkettä.