Arkipäivän luksusta: 3 sekuntia

Mäkkikoneitten muotoilusta ja OS X:n käyttöliittymästä on puhuttu toisilla saiteilla ihan riittävästi, joten siihen keskusteluun en pysty mitään sen suurempaa sanomaan.

Koska täällä on teemana vaahtoaminen pienistä arkipäivän loistavuuksista, pitää silti ottaa aihe käsittelyyn. Yhtä pikkiriikkistä loistavaa ominaisuutta ei tunnuta hehkuttavan Mac-keskustelussa siinä määrin mitä moinen ominaisuus ansaitsisi: Sleepistä herääminen.

Jos käyttää konetta siten kuin minä, eli osana arkipäivää ja yhtenä olohuoneen laitteista, ei halua odotella, että se käynnistyy puolen minuuttia-minuutin-kaksi, kun haluaa tsekata meilit tai jonkun yksittäisen webbisivun. Myöskään se ei ole vaihtoehto, että pitäisi koneen humisemassa koko ajan olohuoneessa – vaikkeivät mäkit Mac Prota / PowerMacia lukuunottamatta suuremmin melua pidä.

Klik – sleep. 3 sekunnissa kone menee nukkumaan, sammuttaa kaikki tuulettimet ja kovalevyt. Hiiren heilautus tai näppäimen painallus ja 3 sekuntia myöhemmin kone on hereillä.

Eikä se pirulainen edes ikinä sekoa siitä, kuten aivan joka ainoa meikäläisen aiempi Windows-pohjainen laite sekosi vähän joka toinen kerta standbysta tai hibernatesta. Lisäksi sleep-tilassa virtalähde piti vielä mekkalaa. (Oikeasti, käyttääkö joku sleeppiä windows-pöytäkoneessa?)

Töissä tuolla ominaisuudella ei ole sen suuremmin väliä, koska siellä kone on joka tapauksessa koko päivän päällä, eikä pieni humina toimistossa haittaa.

Tuo on todella pieni ominaisuus, mutta koska se on niin loistava, jo se yksinään muuttaa sitä, miltä tuntuu käyttää päivittäin konetta ja millaista on vilkaista yhtä webbisivua, jossa on se juuri nyt kesken puhelun tarvittava puhelinnumero tai osoite.

Ja hei kyllä, tulossa on myös ei-teknologisia postauksia tänne. Muukin kuin kodinelektroniikka on loistavaa.